Overslaan naar content

Arbo- en preventieadviseur | 28-36 uur per week | junior/medior/senior

Op locatie
  • Dordrecht, Zuid-Holland, Nederland

Functieomschrijving

Arbo- en preventieadviseur voor PZC Dordrecht, De Merwelanden en De Blije Borgh.

Onze arbo- en preventieadviseur is de brug tussen werkgevers en werknemers, waar veiligheid en gezondheid samenkomen. Met kennis, expertise en passie zorg jij ervoor dat iedereen zich veilig voelt en gezond blijft op de werkplek. Werken wij binnenkort samen? We zien je graag!

In het begin van 2023 hebben PZC Dordrecht, De Merwelanden en De Blije Borgh hun krachten gebundeld en zijn ze vervolgens een samenwerking gestart in de vorm van de Zorgcoöperatie Drechtsteden op het gebied van ondersteunende diensten. Door deze synergie kunnen we ons nog beter voorbereiden op de toekomst! In lijn met deze samenwerking zijn we op zoek naar een enthousiaste en professionele arbo- en preventieadviseur.


Wat bieden wij jou?

- 28-36 uren per week afhankelijk van je voorkeur, met de volledige vrijheid om jouw werk in te delen, waar en wanneer je dit zou willen;

- Een mooi salaris! Inschaling en arbeidsvoorwaarden conform cao VVT, schaal FWG 50. Deze schaal loopt van € 3.256,53 tot en met € 4.370,94 bruto per maand. In oktober volgt een cao verhoging;

- Een eindejaarsuitkering van 8,33% én 8% vakantiegeld;

- Een prettige werksfeer, leuke collega's en cliënten;

- Volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;

- Een contract voor één jaar met de intentie om deze hierna om te zetten naar onbepaalde tijd;

- Goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao VVT, zoals een eindejaarsuitkering, vakantiegeld, reiskostenvergoeding en verlofdagen maar ook een automatische pensioenopbouw en collectieve zorgverzekering. Samenwerken met bevlogen teams binnen drie organisaties die volop in ontwikkeling zijn.


Functieomschrijving

Als arbo- en preventieadviseur ben je verantwoordelijk voor het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving binnen de organisatie. Je draagt zorg voor de inventarisatie en evaluatie van risico's, stelt samen met het management een plan van aanpak op en adviseert hierbij over te nemen maatregelen. Samen met verschillende commissies werk je aan het arbobeleid, en zorg je voor de naleving van richtlijnen en procedures. Je coördineert verder de arbo-activiteiten binnen de verschillende organisaties. Daarnaast informeer je medewerkers en leidinggevenden over de arbeidsomstandigheden en organiseer je trainingen indien nodig. Jij krijgt energie van het uitvoeren van werkplekonderzoeken en het vervullen van de rol van interne auditor op het gebied van hygiëne en gezond/veilig werken. Doordat jouw rapportages altijd scherp zijn weet jij het management en ondernemingsraad van alle organisaties op de hoogte te houden. Een prachtige rol die continue in ontwikkeling is!

Vereisten

Profiel
- Arbo(veiligheid) stroomt door jouw bloed;

- Minimaal hbo werk- en denkniveau;

- In bezit van een opleiding preventiemedewerker of bereidheid deze te volgen;

- Enige ervaring op het gebied van arbo en preventie;

- Enige ervaring met de RI&E's binnen organisaties;

- Zelfstandigheid bij het uitvoeren van werkzaamheden binnen gestelde richtlijnen;

- Integer, betrouwbaar en volhardend;

- Communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;

- Proactief, stressbestendig en in staat om snel te handelen.


Ben je starter of heb je 1-2 jaar (werk)ervaring? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Deze rol is ideaal om door te groeien naar een stevige adviesfunctie met bijbehorende inschaling. Enthousiast?

Ben je enthousiast over de mogelijkheden en uitdagingen die deze positie biedt, waarbij je voor drie organisaties werkt? Aarzel dan niet om direct te solliciteren of neem bij eventuele vragen contact op met Erik van der Lei (corporate recruiter) via het telefoonnummer: 06-45486895. Uiteraard kun je ook contact opnemen met Marlon Visser (manager HR), via het telefoonnummer: 06-45764308.

Liever eerst een kijkje nemen op onze locatie(s)? Dat behoort zeker tot de mogelijkheden!

of